Exclusively By Izzah Johan

Subbahanallah..... 
Alhamdulillah...Amer Munawer my fav Ruffedge member, now he an islamic genre singer
kinda impress and proud when listen to his song an see his new personality.
More Islamic as a muslim...
Rasa sangat-sangat bersyukur...bila melihat orng berubah kearah bebaikan lebih2 lagi jalan yang hampir disisi Allah... rasa sejuk mata memandang melihat raut wajah amer... 
Amer yang saya kenal dulu pon baik juga... 
Alhamdulillah seseorang yg memang menjaga solat... 
Alhamdulillah kini Allah menyeru hatinya supaya lebih dekat dan hampir disisinya
disamping berdakwah menyeru lebih ramai lagi untuk kembali kepada PenciptaNya
Buat renungan bersama.....

Allah berfirman yang bermaksud : Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman nescaya kamu beruntung.” (an-Nur, ayat 31) Malahan Allah menyifatkan orang yang tidak mahu bertaubat termasuk dalam golongan yang zalim.

Allah berfirman yang bermaksud : Dan barangsiapa yang tidak mahu bertaubat, mereka itulah orang-orang yang zalim.” (al-Hujurat, ayat 11)

 "Aku mencintaimu keran agama yang ada padamu, 
jika kau hilangkan agama dalam diri mu hilanglah cintaku padamu..."

Insya Allah next month Nur Kasih The movie akan keluar di pawagam... 
can't wait for this movie...
pasal teringat last ramadhan on 2009 that i ngan kawan2 dok sgt lah addicted tgk citer nie... after tarawih kul 10 tuh dok menghadap tv tgk citer nie... walau pon pada mula nye sy x layan sgt citer2 kat tv nie.. coz jarang sgt tgk tv sebenarnyer, sampai lah skrg... kalau movie tu suka lah.... bukan apa citer bersiri nie kengkadang buat rasa mcm muak pula... but Nur Kasih agak berlainan lah dari cerita bersiri yg lain... pasal ada nilai2 islamic dan mcm sedap mata memandang bila tgk pelakon2 die lebih2 lg si Ayu Raudah tu... sy sgt suka watak die....(berangan jap jd Ayu Raudah time tu)... then bila Nur Kasih drama dh jadi Nur Kasih The Movie, tentu lah rasa Excited kan.... 

Itu link twitter saya....and the page look like... pink tu sure lah ada kan... "Pinky Princess" kan... kau ada? hahahha.... 
Some of my friend dok tanye... "apa yg bestnyer tentang twitter nie?" "mcm serabut je... x paham lah" and mcm2 lg lah respond pasal twitter nie kan...
I said : Entah lah... pasal what i feel like twitter is better then FB...lg privacy (for me yek bukan bagi celebity)
most of the Malaysian or International celebrity will have Twitter account that make we will aways updated about them.... 
sy nie bukan nye galmer pon nk ada ramai pengikut (follower) kan... but good social network juga lah kan...pasal FB pon buat rasa mcm nk muntah pon ada...hahhahhaa....cuma what ever yg kita tulis tu mestilah berpada2.. jgn main sembur je kan...
nnt rasa mcm nk upload lah kata2 yg nice dari twitter nie yg bleh buat renung2 seketika yg boleh kita jdkan discussion kan... okey2 akan di pertimbangkan...

Nie some of twitter kawan2 n also celebrity yg sy follow :)
Actual saya terbaca article nie kat blog http://www.tengkunizam.com 
mmg sy sgt suka baca blog die nie..
Full of information yang berguna boleh dijadikan panduan. X kira lah dari segi agama maupun topik biasa... alhamdulillah penuh informasi yg boleh di kongsi buat semua...
Agak bergetar jiwa bila baca article nie sebenarnya...
Ya Allah banyaknya dosa hamba mu ini. kadang kala sgt takut untuk terus membaca kerna terkenang kembali amalan kita.... astaghfirullahalazim....
Banyak godaan dan dugaan bagi wanita dalam menjaga aurat mereka di masa kini.. kerna saya juga masih bertatih n mengajar diri supaya menjaga aurat...namun kita sering berangappan aurat wanita itu berkaitan hanya pada tudung... dan bila betudung itu anda menjaga aurat. harus faham dgn apa yg dimaksudkan dengan aurat itu. tepuk dada tanya imam. x mampu rasanya diri yg masih cetek ilmu ini berkata lebih....
kembali kepada Al-Quran dan Sunah Rasulullah....
itu jalan yg terbaik dan jika berpegang padanya.. Insya Allah... 
renung kembali ayat surah An Nur: Ayat 31 dan surah Al-Ahzab: Ayat 59
Jika ada masa Insya Allah saya akan buat entry about both ayat... it will b a long2 explanation on it.... baca dulu 13 Aurat Wanita nie key.... 
Saja je nk buat entry nie... Bila one of my friend buatkan group exuitm bandaraya mlk kat bbm. We upload our work place... Saja nak share within group members... That's my self in office n my table look like... Dulu rasa pernah upload kan pic office sy kat HQ yg chanteq n glamour tu... Hahhaha... Now I'm in the more interesting dept yg x glamour... Tp happy sgt will be here walau pon looks like messy pasal operation part kan... But alhamdulillah this environment that make me grow n lots of experience :) short entry... Nnt sambung...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.