Exclusively By Izzah Johan

Nur Kasih The Movie


Insya Allah next month Nur Kasih The movie akan keluar di pawagam... 
can't wait for this movie...
pasal teringat last ramadhan on 2009 that i ngan kawan2 dok sgt lah addicted tgk citer nie... after tarawih kul 10 tuh dok menghadap tv tgk citer nie... walau pon pada mula nye sy x layan sgt citer2 kat tv nie.. coz jarang sgt tgk tv sebenarnyer, sampai lah skrg... kalau movie tu suka lah.... bukan apa citer bersiri nie kengkadang buat rasa mcm muak pula... but Nur Kasih agak berlainan lah dari cerita bersiri yg lain... pasal ada nilai2 islamic dan mcm sedap mata memandang bila tgk pelakon2 die lebih2 lg si Ayu Raudah tu... sy sgt suka watak die....(berangan jap jd Ayu Raudah time tu)... then bila Nur Kasih drama dh jadi Nur Kasih The Movie, tentu lah rasa Excited kan.... 
Untuk kali nie apa yg sy dapat tau... Nur Kasih The Movie nie adalah kesinambungan  dari drama NK sendiri
tapi ada 2-3 watak yg dh xda bila Aliya( Ayu Raudah) dh xda pasal die meninggal dan menyebakkan Aidil menjadi Bapa tunggal kepada Ilyas dan Maryam. agak mecabar bagi Aidil...


Bagi Pasangan Adam dan Nur Amina pulak cabaranya bila mereka terpaksa menghadapi kenyataan yg anak dalam kandungan Nur mungkin meninggal akibat kemalangan jalan raya yg terjadi kepada mereka... 
more about this story??? kena lah p tgk... kan.. x sabar nk tau apa konfik kali nie sampi shooting p Jordan kan...mmg best kalau tgk trailer die....
 Tp kat sini bukan nk tunjuk trailer je... tp sy dah tok jatuh hati ngan OST citer nie...
Bertemu Cinta - Mila 
lagu nie... mmg meruntun jiwa.... lirik die best... x caya? meh sini usha video nie.... 
mmg best n attached with Nur Kasih The Movie trailer....


Tiada siapa menyangka
Benci derita jadi bahagia
Harapan tinggi jauh tak terduga
Jarak cinta cuma di depan mata

*
Bertemu cinta
Kita akhirnya
Setelah tangis
Tanpa suara


Bertemu cinta
Bagai cahaya
Menyuluh hati
Menjadi kasih sejati
Kita bagai ombak di lautan
Terhempas pedih badai dugaan


Ulang *


Lantaran kasihmu dan kasihku
Tiada rahsia pemisah kata
Bertemu cinta
Di ambang syurga
Mengutus doa


Biar menjadi anugerah
Bertemu cinta
Indah sempurna
Sedetik tidak
Hilang ragu dan percaya

0 comments:

Post a Comment