Exclusively By Izzah Johan

Dan Bila Kami Berhujung Minggu - Part 1

IT'S WEEKEND!!!!!!!!

 Hari minggu.... 
bila weekend sampai kami pon mula lah buat plan sampai macam tak mau balik...
tapi selalu nyer x plan pon.. apa yg kami buat nie semua dok terjah dan redah je... Kalau ada rezeki Insya Allah lah... pasal tu sometime adalah bagus jika sentiasa standby DSLR disisi.. nanti ada je nk pegi mana-mana atau terlihat sesuatu yang indah yang boleh die buat kenangan.... so nak jadikan citer... after dok menderma darah kat open day ADTEC, Cik Cidot dok tag kami kat FB gambo nasi ayam... apa lagi kami pon dengan pantas nye menyerbu umah beliau untuk merasa nasi ayam yang nampak sedap tu... tu la tag lg.. kan kami sudah menyerang.... hahahaha.....bukan sekadar nampak sedap... memang sedap.... (rosak diet aku dot) hahahahha.... what ever pon memang sedap banget... 
caya lah....

 tgk ayam die... menikam kalbu wo....
tu orang tu main2 phone.. tapi dalam hati.... rasa macam nk tibai je ayam tu but control macho lagi... sabo lagi... seksi kan kepak ayam tu... tetiba lapo lak time tulis entry nie... kalau bulan puasa nanti, jangan usha entry nie lama-lama... tergugat iman nnt.... lepas makan kami buat apa???? tido lah...xda lah berehat2 sebentar mementara menunggu petang...untuk next activity...

 then bila dah petang kami pon sambung penjelajahan ke Pantai Remis. Thanks alot Dot pasal dok layan karenah kami....
Dot memang the best "mak Hayam"  ever (sebut dgn intonasi yg betul ye)

Lagi gambar-gambar dan aktiviti seterusnye???? Jeng-jeng-jeng....



 kalau dah sampai pantai apa lagi yang kami boleh buat??? posing lah... 
lagi2 bila ada raja n ratu posing kan.. kalau zaman dulu nie.... abis kodak wei....

Nie nama die "Anak Dara" mcm kepah... but comel2 je.. kami pon dalam dok usha2 kedai2 yang jual hidupan laut mcm sipot sedot, kerang, lala, kupang, lokan, ikan2 laut... semua fresh2... mcm gila bayang jugak lah tgk... but "Anak Dara" nie jugak jadi pojaan hati... 

After dah membeli-belah makanan laut untuk malam nie yg akan menajdi mangsa masa nk tengok bola M'sia VS Singapore malam nie... kami pon dok posing2 lg kat tepi2 batu tu...









Ada banyak lagi gambo... x larat der nk upload....semua dok posing gedik... muntah ijau lak korang bila tgk semua pose2 tu nanti... 


Dah nak dekat maghrib... balik!!! sat g kena perhambat... Insya Allah... lepas nie kami datang lagi yer nak picnic lak sambil buat BBQ... wah plan tak hengat....

 Nie anak saudara Dot, Aqil and Batrisya... 
Sangat bersemangat menyokong pasukan Malaysia....

Taraaa..... ini lah hasilnye "Anak Dara" yang dot masak....
"Anak Dara" Goreng Cili... sedap banget....
 sampi mimpi2 nk makan lg..... bila kita nak pekena "Anak Dara" nie lagi???

Nie lah menu makan malam kami... "Anak Dara" Goreng Cili ngan Kerang rebus.... Yummmyy!!! x terkata banyak sungguh kami makan malam tu.. serious rosak diet aku..... hahahahaha....
x caya ke??? gambar-gambar kat bawah sebagai bukti.... namau cakap banyak... 
nak makan "Anak Dara" lagi!!!!!





Nie namanye makan tak pandang kiri kanan... hampeh je..
Lepas makan buat ape???? balik tido lah... dah malam kot....
after makan je tido... asai tido je makan... hahahaa.... adoi2... bile lah nk kurus... x senonoh perangai...
Apa2 pon terima kasih banyak2 kat dot pasal sudi layan kami...
nnt kami lak dok layan dot key.... so.... next aktivity besok??? jeng-jeng-jeng.... 

next entry lah yer....


0 comments:

Post a Comment