Exclusively By Izzah Johan

Lama dah Izah tak update blog nie kan...Sampai Oktober pon skrg nie... sebenarnyer memang banyak yang nk di kongsi dengan semua Pasal apa yg berlaku sepanjang september... apa lg raya2 lah kan... but x tau lah mcm xda masa je nk buat entry... weekdays sure lah bz ngan keja...bila weekend pulak, ader jer program2 tambahan bersama rakan rakan.. x kurang jugak ngan kawan2 kawen lah tunang lah.. wah... 
Sokey lah kan... now izah nk story pasal small little mushroom...nie semua bahana pengaruh citer favourite sy lah kan 'The Smurf' cerita org biru yg cute lagi comel tu... 


Apa kaitan 'The Smurf' ngan Small little mushroom nie?.... check this out....
 Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf zahir dan Batin
Belum terlambat lagi kan.... kuih raya masih banyak lg.... rendang ketupat masih ada...
Dah lama berlalu nie baru nk buat entry kan... org lain dh abis kuar semua gambar-gambar raya.....awal2 raya lagi... nie dah nak 14 syawal dah nie... 
Ada yang puasa 6 pon dah abis... huhuhuhu...bukan apa.. saja je.. masih banyak lagi gambar-gambar yang bakal menyusul pasal Raya nie... dalam entry entry yang lain... maklum lah kan... orang kata raya sebulan.... selagi tak abis sebulan selagi tu lah dok citer pasal raya..... so nie lah cerita pasal 1 Syawal 1432H.
Tahun nie Izah balik raya kat Kg Banjar,Teluk Intan Perak. Seronok sangat lah kalau raya kat Teluk intan nie, masa kecik2 dulu lagi best dan meriah... sekarang nie raya2 nie mmg x meriah sgt... lagi2 lah bila atok dan nenek dah xda nie... x ramai lah yg balik... dulu penuh rumah nie, nak mandi pon kena Q bak kata pakcik sy... ambik nombor yer kalau nk masuk bilik air...mmg kelakar kalau dok ingat raya tim dulu2....
 Nie lah umah nenek izah di Teluk Intan tu... nie dh moden dah.. dulu2 umah papan je... tapi cantik wooo classic... nnt izah cari gambo2 lama tu yek?


Selebihnyer cerita 1Syawal 1432H Izah kali nie?.... jommm layan....




Assalamualaikum.... Hari tu izah dok cerita pasal Cinta Zulaikah dan Yusuf kan. Tapi kali nie bukan lah nak citer pasal kisah cinta adam dan hawa pula. Tapi mengenai ciri-ciri pilihan bakal zauj dan zaujah impian. Sungguh indah dan sempurna ciptaan Allah S.W.T. Cinta, Adam dan Hawa membuatkan dunia ini berputar dengan sempurna menjadikan manusia hidup berpasangan dan saling memahami. Namun bukan senang mencari pasangan yang benar-benar sesuai dan berkenan di hati. Namun jodoh dan pertemuan itu merupakan ketetapan Allah namun perlu di usahakan.


Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaannya dan rahmatNya, bahawa Dia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. (Surah al-Rum: 21)


Tiada manusia yang sempurna... Adam dan Hawa ini di jadikan supaya saling melengkapi antara satu sama lain dalam membina keluarga yang sempurna... bagaimana mencari Adam dan Hawa yang layak dijadikan pasangan hidup....
  

 Tolong!!!... Izah dah kena Subway Maniac!!!...
Dulu tak berapa nak minat sangat ngan subway nie...pasal pikir die sandwich je... bukan mcm McD ke KFC ke yang ada burge ker ape kan... mcm xda menda je...
Lagi pon dulu ragu-ragu pasal ada yang kata Subway nie tak halal... But after dah check balik.. JAKIM dah keluarkan sijil halal pada Subway so Izah pon saja2 lah nk try kan...
 Tapi bila dah try... mak ai... terus jatuh cinta rasa pertama... (ada ke cenggitu??) memang sangat sedap dan sangat healthy lah subway nie... kalau boleh hari2 nak makan benda nie.. pasal banyak sayur segar dan sangat kenayang bila makan nie... ada hati gak nk buat home made subway... kalau berjaya Izah update yer...  meh baca seterusnya untuk tau apa menu2 subway nie.... 
Dah abis puasa so boleh lah nak citer pasal makan2 kan... 
Setiap org mempunyai tangan masing2 kan..? dan tangan anda ada jari kan..? kecuali lah memang di lahirkan atau jari ni tangan kudung, sejak lahir atau kemalangan atau kes main bunga api.. dan mercun.. (al maklum lah.. raya raya ni kan)Pernah terpikir tak maksud yang tersirat di sebalik 5 jari yang kita ada di setiap tangan? so rasa2 nak tau tak huraian rahsia jari nie? check this out.... :)