Exclusively By Izzah Johan

Comel tak anak saudara Izah nie? Nama die Syasya Irdina nama die...
memang die nie kalau di suruh posing laju je.... 
Izah dok masukan die untuk satu pertandingan untuk kids yang mengayakan Hijab
So izah pon send lah gambar di atas untuk pertandingan nie..

KIDS SHOWTIME CONTEST!!!
 Contest nie by Al-Humaira' Contemporary di Facebook
Contest nie bermula dari 14 November 2011 hingga 21 November 2011
So Izah meminta kerja sama anda yang membaca untuk Vote Syasya Irdina untuk contest nie.
Cara untuk Mengundi atau Vote Syasya Irdina untuk Contest nie:
Click "Like" Al-Humaira Contemporary page first


Then click "Like" to Syasya Irdina Picture at This Link

Tapi ada syarat yer... Anda yang ingin Vote untuk Syasya... Anda mesti lah mempunyai FB dan juga mesti lah warga negara Malaysia :) tu syarat yang telah di tetapkan penganjur.
So kepada yang sudi untuk Vote Syasya Irdina Izah dahului dengan Ribuan Terima Kasih and Pray for us key 
Nak tengok lagi tak gambar Syasya Irdina dengan Pose-Pose ala model die? 
tgk kat bawak nie key.... Enjoy!!!!

Masa mula2 baca entry nie dari blog nie waktu malam... but tetiba sangat lah terliur dok tengok semua jenis sarapan pagi ataupon breakfast ynag popular kat negara-negara lain seluruh dunia... Izah memang jenis breakfast person. sangat suka makan breakfast....kalau pegi hotel tu... memang lah tak pernah tinggal breakfast kat hotel tu kan.... walaupon takde lah hebat sangat... but makan juga...
Sebab tu bila Izah baca je entry nie terus glupping.... mcm nak makan semua brekfast nie esok... :P

~ sarapan pagi orang kita di Malaysia..hehehe... nasi lemak nie Izah buat tau... nak rasa? ~

~Yang nie masa kat Strawberry Park Hotel Cameron Highland...
suka sangat!!! western gitu~
Hah... nak tau mcm aman breakfast kat negara- negara lain???
Apa-apa hal, jom layan gambar-gambar sarapan pagi diorang ni,
mana tahu nanti makan pagi bertukar menu..hehehehe =D


Berubah.
Ramai yang ingin berubah dan mengajak orang lain untuk berubah. Maksud saya disini, berubah menjadi untuk lebih baik dari sebelumnya.  Dulu malas solat, kepada rajin untuk berjemaah. Dulu buka aurat, kepada menjadi seorang yang amat menjaga aurat.
Bila hati kita terdapat niat untuk berubah itu, Alhamdulillah. Hati kita masih peka dan lembut  untuk menerima sahutan itu, untuk keluar dari lumpur kejahilan. Namun yang selalu menjadi persoalannya adalah; berubah secara total mahu pun secara beransur – beransur?

Blub...blub...blub..... 
Nak tau how we have fun during weekend? 
hahahahaha..... i love spend my weekend with my beloved around 
 J

 Entry nie short je key... saja2 nk buat gempak.... Alhamdulillah yesterday (7/11/2011) Izah dan kawan2 telah berjaya menderma darah kat Jaya Jusco Bukit tinggi this is my second time after last 3 months kat Adtech yang Izah pernah tulis kat entry Blood Donation 
En Hazman nie dah biasa dah derma darah nie... nk dekat 8x kot.. aahhh... jealous!!!..
Izah baru yang ke 2 kali... xpa2... niat Izah nk consisten derma darah setiap 3 bulan... Insya Allah... 
So next appointment derma darah on January pulak....x sabar nk derma darah lagi...
Nie kisah si Syima pulak... last time masa derma darah die x dpt join pasal kurang berat badan.. so die dok tgk je lah kami menderma darah
kali nie die berjaya layak menderma darah after cukup berat badan 45kg... tu yg excited +nervous tu... hahaha... so dok ambik lah gambau die first time derma darah yek....
Insya Allah kami semua akan konsisten menderma darah every 3 months... Sedikit amal jariah yang kami hulurkan untuk membantu negara....masing2 jenis darah berlainan 
Jenis Hazman 'O', Izah 'AB' , Syima 'B' so sapa nk cukupkan korum kami darah jenis 'A'?
Kalau ada rasa nk derma darah tu g lah... jangan takut2 key... x sakit pon :)
Jantan  tak guna.... !!! tak guna... tak guna....

Nk tau nape die nie nagis?
usha lg key.... hahahahhahah.....


Pernahkah anda menatap orang-orang yang anda sayang saat mereka sedang tidur? Kalau belum, cubalah sekali saja menatap mereka saat sedang tidur.
Saat itu yang tampak adalah ekspresi paling wajar dan paling jujur dari seseorang. 

(Gambar nie anak buah Izah -Mohd Ghazali yang sgt comel dan suci je muka dia time tido... mcm nak pelok kuat2... rasa penuh kasih sayang rasanya)

Seorang artis yang ketika di panggung begitu cantik dan gemerlap pun akan tampak polos dan jauh berbeza jika ia sedang tidur. Orang paling kejam di dunia pun jika ia sudah tidur tak akan tampak wajah bengisnya.
1) Tuntutan agama- Putri Rasulullah kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. “Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu?*Rasulullah menjawab, “Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak ! menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.


2) Mengurangkan dosa
-Sehelai rambut yang diperlihat kepada seorang lelaki, satu dosa anda dapat. Kalau sehelai rambut sengaja diperlihat kepada 10 lelaki maka 10 dosa anda dapat. Tahukah berapa ribu helai rambut anda? dan tahukah berapa ribu lelaki yang anda hadapi setiap hari?.

3) Lebih pintar dan tenang
-Kepala yang dilindungi tudung akan lebih selesa, cuaca panas dapat dilindungi melalui pemakaian tudung. Kepala yang sihat dan selesa akan mendorong kelancaran perjalanan darah di otak, otak akan dapat berfikir dengan cepat dan baik.

4) Tidak membazir
- Tidak perlu pening-pening kepala membazirkan masa nak luruskan rambut, warnakan rambut dan membazirkan wang membeli shampoo, pewarna mahal atau pergi ke salun.



5) Lebih sopan dan manis
-Lebih 98% lelaki mengakui wanita bertudung nampak lebih sopan dan manis. (Jadi korang ada value added sebenarnya)

6) Rambut lebih tahan lama dan sihat
-Fakta: Rambut yang terdedah kepada sinaran UV akan merosakkan rambut. Walaupun anda memakai syampoo pelindung, hakikatnya syampoo itu sendiri mengandungi bahan kimia merosakkan.

7) Menjadikan diri anda “Mahal”
- Kebanyakan lelaki berpendapat bahawa wanita bertudung ibarat buah epal yang sedang masak ranum di pokok tetapi sukar dicapai kerana kedudukannya di puncak pokok berbanding epal-epal lain.

8 ) Lebih dihormati
- Wanita bertudung lebih dihormati ramai, setiap tutur katanya menjadi panduan dan kesopanan serta sifat merendah diri menjadikan anda begitu dikagumi.


Source: PemanisKata