Exclusively By Izzah Johan

Terhenti Di Tengah Jalan

Ya Allah... My lovely car! What happen to you my dear! Tetiba tengah drive nak g ke PJ nak ambik abg dah lah siap jangok2 nak g jalan-jalan hari nie die berhenti dengan tiba2 dan tak boleh start langsung! Tengah2 naik bukit kat perisaran kewajipan *yg tempat selalu jam every day time g keja tu* sebab keta Izah stuck ditengah2 tu kawasan tu jam teruk mcm pagi2 hari keja. Hahahaha.... First time jadi macam nie kat Izah. My baby tu buat hal sejak-sejak di hijack hari tu. Nasib lah ada kawan-kawan kat opis yang sudi membantu. Tapi kelakar sangat lah first time keta stuck di tgh jalan dan di tengah panas! Because it at 12 noon! Tau kan macam mana teriknya matahari. Menunggu bantuan tiba sangat lah lama dan menyiksakan. Ada 2-3 org awam je yg sudi nak bantu alihkan keta ke tepi tapi x kesampaian. But Alhamdulillah dengan takdir Allah after berdoa memohon bantuan dari Allah. Izah rasa mcm Allah bantu izah sgt. Setelah beratus2 kali cuba untuk start keta tu sementara menunggu bantua datang, tiba2 kereta boleh start dan gerak! Alhamdulillah. Izah cuba bawak kereta sampai lah di satu kawasan dah few KM to my office, tetiba my baby berhenti lagi. Alhamdulillah terhenti di tepi jalan yang selamat dan redup. Rasa bersyukur sangat. Smpi lah kawan2 opis yang membantu datang. Then mereka bawak keta balik opis dulu utk tgk2kan nape jd mcm tu. Alhamdulillah kawan-kawan sgt membantu. Sgt terharu izah. Now otw ke damansara untuk casting abg! Dalam keta abg still boleh update blog kan.... Nnt izah upload gambar abg tgh casting key! Bye till now!

0 comments:

Post a Comment