Exclusively By Izzah Johan

Cara Memadamkan Akaun FB Saudara yang Telah Meninggal Dunia

~Mati Itu PASTI, Hidup Itu INSYA ALLAH~

Selalu juga Izah baca pada FB ustaz-ustaz terkenal mengenai hukum ber FB dan bagaimana dengan akaun FB kita bila kita sudah meninggal dunia nanti. Kerana sudah pasti kata laluan (Password) FB tu hanya kita yang tahu. Maka akan ada lah isu bagai mana ingin menutup akun FB nie. Mcm sahabat Izah pon ada yang telah meninggal dunia dan FB nya masih ada kerana mungkin tiada waris yang tahu akan kata laluan bagi FB arwah. 
Alhamdulillah pagi ini Izah terjumpa satu blog yang menunjukan cara bagai mana untuk menutup akaun FB saudara anda jika mereka telah meninggal dunia. Jadi akan izah kongsikan cara nya di Blog izah supaya boleh dimanalfaatkan buat semua nanti. Mungkin ini dapat membantu arwah supaya terus terikat dengan dosa yang berterusan berkaitan dengan FB. Kerna macam2 kisah yang kita dengar berkaitan orang yang telah meninggal dan FB nya. Tu baru FB tah macam-macam lagi akaun mcm Twitter,Blog, Friendster, Myspace. Jadi sebelum kita pergi bila-bila masa nie tutuplah akaun yang dah tak digunakan lagi supaya gambar-gambar kita tidak berada di alam cyber ini dan menyebabkan beban kita di Alam Barzah nanti. Kena dosa kita yang sedia ada ini pon belum tentu kita mampu memikulnya dan menghadap Allah dengan amalan yang tak seberapa nie.
Jadi,mana lah tahu kan jika ditakdirkan Izah pergi, mungkin ada sahabat yang membaca boleh bantu Izah tutupkan akaun Izah nanti kan? 

Cara nya, tekan pada Link nie dan isikan maklumat yang di perlukan 

(Klik Gambar Untuk Gambar Lebih Jelas)
Link: (Klik sini)

0 comments:

Post a Comment