Exclusively By Izzah Johan

Malam Akustika Ajek Hassan

Ajek Hassan?? Siapa Dia?? Tak pernah dengar pun mana die... That the Q will pop up when I say the name of Ajek Hassan... Yes, he not that well known like Yuna, Najwa Latif, Ana Rafali or others, but then when I said all those name you guys can understood that this person might be very well known in YouTube. Well jarang nak kenal or dengar lelaki yang terlibat serius dalam YouTube nie. Izah akui masih ramai lagi underground artis yang talented but may be they don't have chance to be in the industry for certain reason or challenge. But the real talent will be appreciated and accepted not only in Malaysia but international. Yuna Zarai can do it so its not impossible for other to do it rite? 

First time Izah dengar Acoustic Cover  by Ajek Hassan nie telah mebuatkan Izah terus jatuh cinta dengan petikan gitar dan suara yang bagus. Ajek nie lain dari yang lain... Petikan gitar akustiknya untuk lagu-lagu artis terkenal. Most of the song lagu-lagu lama  yang membuatkan kita menggamit kembali kenangan lama,also lagu2 baru, Slow rock, balada, semua Ajek boleh nyanyikan kembali with good voice and own style. Even lagu Siti Nurhaliza pon  Ajek layan sekali... Hebatkan?? 

Actually Ajek Hassan nie memang dah ada follower nya yang tersendiri dari Malaysia dan Singapura. Kat YouTube Ajek Hassan  nie dah more the 3K subscriber and more the 4 million viewer of his video. So kira hebat jugak lah kan. One of the song yang Izah paling suka sure lah lah lagu "AZIZAH" - Ahmad Jais or Original by P Ramlee. Nak dengar? usha kat bawah nie...
So best tak? rasa cantik sangat bila dengar lagu nie... (terperasan pulak Izah nie)
 So the additional nye Izah just nak bagi tau, kepada sesiapa yang nak dengar life performance Ajek Hassan nie jom lah beramai-ramai join Malam Akustika Ajek Hassan  di Rebung Rembau House, Bangsar on 21 April 2012
The details of this event as below;
 (Klik gambar untuk lebih jelas )

Insya Allah Izah will be at that event. Izah dah buat tempahan for the seat. So anda semua bila lagi? Jom Ramai2 kita sokong karya seni tempatan.
More details about Ajek Hassan and all his songs (klik kat bawah)

0 comments:

Post a Comment