Exclusively By Izzah Johan

Rahsia Disebalik Rahsia


( R: )
Pertemuan ini bagaikan terbuka
Satu rahsia didalam rahsia
Ketika kita sama dikota cinta
Kenikmatan pengabdian yang suci
( ZS: )
Dan di waktu itu kau dan aku satu
Berlindung di dalam kebesaran
Tiada kenal erti perpisahan
Penuh restumu oh Tuhan...
( R: )
Dan kini kita terbuang di awangan
Terpisahlah dari kenyataan

( ZS: )
Lalu ada yang terlupa pada perjanjian
Kerna leka dengan kepalsuan

( ZS & R: )
Tersesat kita dalam perjalanan

( R: )
Kau dan aku kini bertemu kembali
Menunaikan perjanjian sejati

( ZS: )
Dalam suka duka jauh terpisah
Terbukalah rahsia cinta

( R & ZS: )
Kau dan aku kini bertemu kembali
Menunaikan perjanjian sejati
Dalam suka duka jauh terpisah
Terbukalah rahsia cinta 


Aperhal lah Izah nie kan tetiba dok layan lagu nie pulak kan...Lirik die sangan indah.. 

Simbolik bagi kisah Cinta Agung Adam dan Hawa dimana Allah satu kan mereka di syurga dan saling menyayangi antara satu sama lain dan akibat mereka termakan hasutan syaitan maka mereka melanggar perintah Allah. Maka Allah uji Kasih sayang mereka dengan memisahkan dan menurunkan mereka ke bumi. Mereka harungi hidup dan terus merindu akibat berjauhan. Berkat Kasih sayang Allah juga maka bertemu lah Adam dan Hawa di Jabal Rahmah kembali bersatu meneruskan cinta mereka didunia dan hidup bersama dengan penuh ketaatan kepada Allah. 
Jodoh, pertemuan dan perpisahan itu ketetapan Allah.... Kita sebagai hambaNya hanya mampu berusaha. Jika dia ditakdirkan buat mu Insya Allah cepat atau lambat Allah pasti satukan dua hati yang sememangnya telah ditakdirkan bersama. Kerna Allah itu sendiri Maha Pengasih dan Maha Penyanyang, sememangnya Allah amat menyukai mereka yang berkasih sayang hanya kerana Nya. Namun semakin kasih Allah kepada hambaNya pasti ada ujian yang dititipkan buat hambaNya bagi menguji ke ikhlasan cinta itu kernaNya. 
Jika apa yang diidamkan tidak ditunaikan maka sememangnya Allah itu telah menetapkan sesuatu yang lebih baik buat kita yang kita sendiri tidak tahu.

Jangan pernah berhenti memberikan kasih sayang, namun biarlah ia mengikut syariatdan hanya kerna Allah... Insya Allah pati bahagia itu milik kita didunia dan akhirat.Izah terjumpa satu ayat yang sangat indan ini kat FB Syahirul.com sweet sgt ayat nie.

~A husband said to her wife: "50,000 years before the sky is introduced to the sea, Allah Azza Wajalla wrote down your name next to me.." ~

I always pray that your name next to mine and I will be at your side till Jannah 
Amin Ya Rabbal Alamin....

0 comments:

Post a Comment