Exclusively By Izzah Johan

RESEPI KARIPAP ROTI

RESEPI KARIPAP ROTI

BAHAN-BAHAN :-
- Roti gardiner sebungkus

INTI :-
- Telur 3 biji
- Lada sulah
- Garam Secukup rasa
- Sebiji bawang merah
- bawang

CARA-CARA :-

INTI KARIPAP ROTI :-
1. Hiris halus bawang merah
2. Pecahkan telur, letak garam kemudian campur bawang merah yang telah dihiris. Kocok telur tersebut.
3. Panaskan kuali engan api sederhana
4. Tuangkan minyak dan kacau telur dengan pelahan sehingga hancur.
5. Angkat telur hancur tadi kemudian tabur lada sulah.

KULIT KARIPAP ROTI :-
1. Ambil sekeping roti
2. Letakkan diatas acuan karipap (banyak terjual di supermarket)
3. Isikan inti yang telah dimasak tadi
4. Tekapkan dengan acuan
5. Goreng dalam minyak yang panas (1-2 menit shj)
6. Angkat dan toskan. Jangan menggoreng terlalu lama kerana roti cepat menyerap minyak.

P/S : kalau letak inti sardin pon sedap!!!

0 comments:

Post a Comment